Alle levende wezens zoeken naar welzijn. Het dier, en ook de mens, voelt zich in balans wanneer deze lichamelijk en emotioneel in orde is. Alle leven is energie en het is deze energie die voedend is voor de totale balans. Deze energie kan echter geblokkeerd raken, om welke reden dan ook, en vaak zonder dat we het merken bij het paard. Pas als er lichamelijk klachten aan het licht komen is deze onbalans zichtbaar. Maar het paard hoeft niet perse ziek te zijn of lichamelijke klachten te hebben, terwijl we toch het idee hebben dat hij anders is dan normaal of even niet lekker in zijn vel zit.

 
Tijdens de 7 Connectie therapie wordt er gewerkt met o.a Homeopathische middelen en energetische medicijnen :
 · Acupunctuurzalf
 · Ionkoord
 · Connectiesensor
 · Lecher Antenne
 
Met behulp van deze middelen kunnen er verschillende energieën gemeten worden en weer terug gebracht worden in balans, o.a. connectie lijnen. Energielijnen die naar en van het lichaam stromen en verbinding maken met het geheel van het wezen.
 
Chakra's
Een chakra kunnen we zien als een soort veld op het lichaam waar we alles wat we meegemaakt hebben in geparkeerd hebben. Net als wij heeft een paard ook 7 hoofdchakra`s die vol kunnen zitten met verleden en bewustzijnsverhalen die ze er ingeprojecteerd hebben en die “schoongemaakt” moeten worden omdat ze er niet meer toe doen. Pas dan kunnen er nieuwe leerervaringen opgeslagen worden.
 
Orgaanwaardes
Opmeten van de sterkte en zwakte van de verschillende organen. Bij zwakte worden de juiste ondersteunende en / of reinigende middelen voorgeschreven. Opzoeken en verlichten van pijnpunten. Testen van voeding, supplementen en medicatie.
 
Tijdens deze Connectie behandeling wordt weer een holistische visie gehanteerd, dat wil zeggen dat het paard al geheel gezien wordt en niet alleen klachtgericht gewerkt wordt. Bijvoorbeeld bij een paard met pees en oog problemen wordt ook de lever behandeld, omdat de lever de pezen voedt en in relatie staat met de ogen. (lever en pezen kunnen weer in relatie gebracht worden met het houttype; zie hiervoor de 5 elementen) Andere voorbeelden van relaties tussen organen en weefsels en zintuigen zijn:
 · Lever voedt de pezen. Lever opent in de ogen. (hout)
 · Hart domineert de bloedvaten Hart opent in de tong. (vuur)
 · Milt voedt de spieren Milt opent in de mond (aarde)
 · Long domineert de huid en haar Long opent in de neus (metaal)
 · Nier voedt de beenderen. Nier opent in het oor (water)
 
Door de totaliteit van deze Connectie therapie komt het dier terug in zijn ware aard. Wanneer het dier terug is in de structuur zoals die behoort te zijn, dan kunnen evt. fysieke klachten sneller verdwijnen en opgelost worden. Deze Connectie therapie is toepasbaar op honden en paarden wordt uitgevoerd door Feye Jager. Hij is opgeleid als Holistisch therapeut en kan werken met Connectiesensor en Lecher Antenne. Hij kan ook doorverwijzen naar andere gespecialiseerde artsen en therapeuten indien dat nodig is.